Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake
I perioden 22 november - 22 december serveras endast JULBORD

Öppettider vinter 2025 ❄️

  • Restaurangen öppen för middagsbokningar lördagar från 11 januari
  • Från 14 mars fredag & lördag
  • Middagen serveras kl 19:00

På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


 

par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 


I perioden 22 november - 22 december är det JULBORD

23 december - 7 januari håller vi stängt och vilar upp oss


 Meny lördag 11 januari
  • Lättrökt hälleflundra med ingefärasyrad kålrabbi, ärtcrème och brynt hasselnötssmör smaksatt med ponzu  
  • Långbakad gråbogris med variation på vintergrönt samt sås på äppelcider från Bremnäs. 
  • Brynt vit chokladcrème med björnbär och kanderad mandel
Meny lördag 18 januari
  • Sallad på betor och rötter med Halleraost, lufttorkad Gråboskinka samt honungsrostade valnötter 
  • Helgens vita fisk med vintergröna samt sås och kapris på fläder
  • Vedbakat äpple från herrgårdsträdgården med lagerbladsglass och mandelkaka