Middag på Tofta Herrgård

Lokala råvaror i vänlig atmosfär

För en romantisk dejt, en kväll med nära vänner, eller en familjehögtid – Tofta Herrgård skapar den perfekta bakgrunden för ditt speciella ögonblick.

Här hos oss arbetar vi med fast meny per kväll, därmed har vi lättare att kontrollera vårt matsvinn. Vi jobbar kontinuerligt med närproducerade råvaror och kockarna väljer menyerna baserad på det som är i säsong.

Aktuella menyer hittar du HÄR

dukat kuvert, linneduk, silver, ljusstake

Öppettider sensommar & höst 🍂

  • Restaurangen öppen för middagsbokningar fredag & lördag
  • Middagen serveras kl 19:00

På vardagar är vi öppna för gruppbokningar och konferenser. Kontakta oss gärna för information om möjligheter till lunch eller middag på vardagar, vi tar emot bokningar i mån av kapacitet.


Kort info om restaurangen

Restaurangen ligger i herrgårdens huvudbyggnad som är kulturhistoriskt minnesmärke. Vi dukar för gästerna i våra tre matsalar på bottenvåningen. Rummen är av olik storlek och bjuder på en genuin och varm känsla. 

Ett hett tips är att komma lite innan middag och beställa något gott att dricka i en av våra mysiga salonger på övervåningen. Under sommarhalvåret är det vid vackert väder underbart att sitta på altanen bakom herrgården, eller i trädgården!

Varmt välkommen till oss önskar Petter & Karen Karlander med personal


 

par på uteservering, servitris serverar bubbel

Pris middag: 

  • Trerätters meny: 595:- sek
  • Tvårätters meny (för- och varmrätt): 465:- sek
Barn:

Barn upp till 12 år kan välja mellan följande alternativ:

  • Pris för barnportion av ordinarie meny: 1/2 pris
  • En lite mer barnanpassad meny: 195:- sek (T.ex. varm toast med ost & skinka / Toftas köttbullar med potatis och rårörda lingon / glass med bär.)

Meddela oss innan ankomst om du har matallergier eller önskar vegetarisk kost.

Menyer

Här presenteras helgmenyerna för de närmaste veckorna. Äter du hos oss flera kvällar i rad, blir det självfallet olika menyer dessa dagar. 

Meny fredag 6 september 
  • Sallat på sensommargrödor med lufttorkad Gråboskinka samt honungsrostade valnötter 
  • Helgens vita fisk med grönsaker från lokala gårdar samt smörad buljong på havskräfta och tomat
  • Sorbet på Transparente Blanche äpple från trädgården med stekt sockerkaka och mjölkcrème smaksatt med grön kardemumma
Meny lördag 7 september 
  • Sotad koljarygg med smaker från Japan 
  • Rödvinsbräserad högrev, kantareller, syrad lök och betor från Sjöängen. 
  • Brynt vit chokladcrème med förädlingar på frukt och bär från trädgården samt kanderad mandel 
Meny fredag 13 och lördag 14 september
  • Rådjur grillat över äppelved med sallad, lokala grödor samt Halleraost och granatäpple 
  • Veckans vita fisk med höstgrönsaker, smörad krassebuljong och rökta hasselnötter
  • Inkokt päron från trädgården med kanderad mandel, kolacrème och glass på mjölk från Hållsunga gård smaksatt med citrontimjan
 Meny fredag 20 och lördag 21 september
  • Sotad koljarygg med sås på örter, gröna tomater och lime samt stekt vitlöksbröd
  • Kolgrillat lamm från öarna här utför serveras med sky på Brämnäsäpplen samt höstgrönsaker 
  • Vedbakat äpple från herrgårdsträdgården med lagerbladsglass och mandelkaka